25 Ekim 2011 Salı

Elmalı Kurabiye



Tarifi hayatcemresi'nden aldım. Görüntüsü cezbetmişti beni, bir yıldır yapılacaklar listesinde duruyordu.



Malzemeler


200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta 
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
1/2 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
1/2 paket vanilya


4-5 elma rendesi
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın
iri kıyılmış ceviz


pudra şekeri (üstüne serpmek için)


Yapılışı


Elma rendesi toz şeker ve tarçınla birlikte çelik tencereye alınıp kapağı kapalı vaziyette kısık ateşe bırakılır. Piştikten sonra üstü açık bırakılır ki, suyu kaldıysa olabildiğince buharlaşsın.


Ele yapışmayan poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğrulup 24 beze yapılır. Bezeler önce avuç içinde sonra tezgah üstünde yassıltılıp oluşan dairelere -aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi- çizikler atılır. Hamurların içine harç koyulup yuvarlanır ve ay çöreği gibi biraz kavisli bir şekilde tepsiye yerleştirilir. 


180 dereceli fırında çok az pembeleşene kadar pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder