24 Ekim 2011 Pazartesi

Paçanga Böreği

Malzemeler

2 yufka
pastırma
kaşar
2 sivri biber (ince doğranmış)
zeytinyağı (kızartmak için)

yumurta akı (yapıştırmak için)

Yapılışı

Yufkalar merkezden 8 eşit parçaya bölünür. Her bir daire kesitine pastırma parçaları ve dilim kaşarın 3'te biri (veya bir miktar kaşar rendesi) koyulup sigara böreğinden biraz daha enli sarılır. Zaten kaşar dilimiyle ince sarmak mümkün olmuyor. Ucu yumurta akıyla yapıştırılır; şart değil ama yapıştırılmazsa kıvrılıyor. Daha sonra kızgın yağda kızartılır ve bekletmeden yenilir. 2 yufkalık bu menü 3 kişi için yeterlidir (en azından benim gibi 3 kişi için).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder