2 Ekim 2011 Pazar

Zeytinyağlı Biber Dolması



İlk defa göveçte pişirdim. Fırın tepsisinin çapından daha küçük olduğu için gövece çok fazla dolma sığdıramıyoruz, beni en çok cezbeden kısmı da bu zaten :) Bir de pişerken eve yayılan otantik kokusu...




Malzemeler


13 adet dolmalık biber 
13 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
5 adet taze soğan
1 kuru soğan
2 domates rendesi 
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kekik, pul biber, çok az tarçın ve toz şeker


Yapılışı


Çiğ olarak içi hazırlanır, biberlerin içi doldurulup tekrar biberin kapağıyla kapatılır. Kaynar su eklenip orta ateşte 45 dakika pişirilir (vaktiniz bolsa kısık ateş daha iyi olur), daha sonra fırına alınıp kapaksız olarak üstü kızarana kadar 200 derecede pişirilir, bu da yaklaşık 40 dakika alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder