9 Ekim 2011 Pazar
Kavun Peltesi
Yaz bitti ama yaz tarifleri henüz bitmedi. Tarifi Işılca Tatlar'dan aldım, kendisine çok teşekkür ederim; biz çok beğendik. Kavuna pek yaklaşmayan biri olarak artık onlara potansiyel pelte gözüyle bakmaya başladım.
Biraz ilavelerde bulundum, orijinal tarifte limon suyu, zerdeçal ve vanilya yoktu. Ama Ratatouille koymamı istedi :)
Malzemeler
1 kg. kavun püresi
50 gr. nişasta (1/2 su bardağı)
180 gr. toz şeker (1 su bardağına yakın)
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı zerdeçal (gıda boyası niyetine)
1 paket vanilya
Yapılışı
Vanilya dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Kaynayınca vanilya ilave edilip altı söndürülür. Kaselere paylaştırılıp buzdolabında katılaşmaya bırakılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder