28 Kasım 2011 Pazartesi

Mandalinli Kek




Çikolata ya da kakaonun verdiği baskın tadı vermiyor mandalin suyu. Ama çok hoş bir lezzet bırakıyor, mevsimi geçmeden tavsiye ederim.



Malzemeler


3 yumurta 
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tereyağ ve fındık yağı karışımı (yaklaşık 1/3'ü tereyağıydı)
1 su bardağı mandalin suyu
1/2 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi (üstüne serpmek için)


Yapılışı


Yumurtayla şeker çırpılıp diğerleri sırasıyla ilave edilir. Kalıba döküp üstüne hindistan cevizi serpilir. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder