3 Haziran 2012 Pazar

Haşhaş Tohumlu Topkek



Bol yoğurtlu bir tarif. İlk başta biraz garip gelmişti azıcık yumurta ve bu kadar çok yoğurt, ama çok güzel oldu, yumuşacık :) Bu kıvamda yoğurtla tepkimeye giren karbonatın da etkisi var bence.


Aşağıda çay fincanı olarak yazan ölçü, tarifte cup ölçüsü olarak geçiyordu, Arcopal çay fincanı kullandım, yani 200 ml.lik su bardağından biraz daha büyük. Teaspoon olarak küçük boy bir tatlı kaşığı (Jumbo'nunki) kullandım ve tepeleme değil, silmeye yakın. Çok şükür ki kullandıkları yemek kaşığı bizimkiyle aynı...

Malzemeler

2 çay fincanı un
2/3 çay fincanı toz şeker (tarifte 1/2 cup idi)
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (silmeye yakın)
1 tatlı kaşığı karbonat (silmeye yakın)
1/4 tatlı kaşığı tuz (koymayı unuttum)
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (bunu ölçmem genelde)
2 yemek kaşığı limon suyu
227 gr. -katı olmayan- yoğurt (1 çay fincanı)

Yapılışı

Bu sefer önce yumurtayla şekeri çırpmıyoruz. İlk 6 malzeme (yani kurular) ayrı bir kapta diğerleri ayrı bir kapta karıştırılıyor. Sıvıları robota atıp çırptım, sonra un karışımını da içine atıp bir miktar daha çırptım. Ve kalıplara paylaştırılıp 170 dereceli fırında pişirdim. Mini fırın tepsisiyle tek seferde pişiyor; 9 adet çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder