17 Haziran 2012 Pazar

Peynirli Kiş



Peyniri değerlendirmek için böyle bir şey uydurdum işte... Biz beğendik :)


Hamur Malzemeleri

125 gr. tereyağ
1 yumurta (küçük)
1 çay bardağı su
2,5 su bardağı tam buğday unu
1/2 paket kabartma tozu

Dolgu Malzemeleri

250 gr. tulum peyniri
2 yumurta (küçük)
1 paket krema (200 ml.)
yarım demet maydanoz

Yapılışı

Küp kesilmiş soğuk tereyağ ve diğer hamur malzemeleri hızlıca yoğrulur. (Tart tariflerinde hamurla fazla oynanmadığı söylendiği için hızlıca dedim) Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tart kalıbına elle yayılıp -veya merdaneyle açılıp- üstüne dolgu karcı koyulur. 180 dereceli fırında pişirilir.

Gelelim neyi neden yaptığıma; İzmir tulumu yeterince tuzlu olduğu için hamura tuz eklemedim. Tam buğday unu beyaz una kıyasla çok sert bir hamurla sonuçlandığı için kabartma tozu kullandım, çeyrek paket de kullanılabilirmiş bence. Yumurtaların küçük olmasının sebebi de köy yumurtası olmalarıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder