21 Mayıs 2012 Pazartesi

Katı Pekmezli Topkek




Katı pekmezli son tarif bu, gelecek yıl babam yine alırsa yeni bir şeyler deneyebilirim. Limonluyu baharatlıdan daha çok beğendim.



Malzemeler


4 yumurta (küçük)
3,5 kaşık katı pekmez
1/4 su bardağı limon suyu
1/4 su bardağı su
1/2 su bardağı fındık yağı
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Yapılışı


Yumurtalar pekmezle çırpılır. Sonra sıvılar ve sonra diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır. Kapsüllere paylaştırılıp 170 dereceli fırında pişiirlir. 14 adet topkek çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder