18 Şubat 2012 Cumartesi

Çikolata Tabanlı Karamelli Puding



Şiddetle tavsiye edebileceğim bir puding! Hem şık, hem lezzetli. Karamel ve çikolata krizine kesin çözüm :)


Malzemeler
4/5 su bardağı toz şeker
200 ml krema
3 su bardağı süt
1/4 su bardağı nişasta
2 yumurta
1/2 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz
60 gr. bitter çikolata
Yapılışı

Şeker bir kaba alınıp kısık ateşte karamelize edilir (şeker yakılır). Ateşten alınıp içine krema eklenir (köpürecektir), karıştırarak tekrar kısık ateşe alınır, karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. (Şekerlerin tamamı erimezse sorun yok, muhallebiyle birlikte kaynarken eriyor)

Ayrı bir yerde süt, yumurta, nişasta, tuz, vanilya önceden çırpılmış olup ocaktaki karışıma ilave edilir. Kaynayınca 2/3 su bardağı kadarı ayrılıp içinde kırılmış çikolata parçaları kendi sıcaklığıyla eritilir.

Kaselere önce çikolatalı puding ardından karamelli puding dökülüp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutulmaya bırakılır. Bu ölçülerle 6 kase tatlı çikıyor.


Not: Tarifi 
portakalağacı'ndan aldım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder