5 Şubat 2012 Pazar

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı



En az göründüğü kadar güzel gerçekten. Tarifi iş arkadaşım Serap Hanım verdi. Hakan Usta adında bir ustaya aitmiş. Serap Hanım'ın tavsiyesiyle şekerini azalttım, kendim de ufak tefek yorumlar kattım ve aşağıdaki şekle geldi. Serap Hanım'a ve ustaya çok teşekkür ederim.


Malzemeler


100 gr. tereyağ
200 gr. irmik
0,5 lt. süt
250 gr. toz şeker
80 gr. toz Antep fıstığı
1 parça damla sakızı


Yapılışı


Bir tencerede süt, şeker ve antep fıstığı kaynamaya bırakılırken diğer bir tencerede eritilmiş tereyağda irmik kavrulur. İrmiğin rengi biraz değişince (10-15 dakika kavurdum) kaynayan süt ilave edilir, damla sakızı eklenir. Topaklanmaması için hızlıca karıştırılıp ocaktan alınır. İrmik helvasına benzer bir kıvamı oluyor ama biraz daha yapışkan, daha koyu kıvamlı aynı zamanda. Küçük kare borcama dökülüp buzdolabında dinlendirilir. 1-2 saat sonra kesilip servise hazırdır.


Not: Cevizlisini denemeyin, Serap Hanım denemiş, tavsiye etmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder