30 Temmuz 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan


Patlıcanla yapılabilecek en hafif yemek bu (en azından benim bildiğim bu). Tam bir yaz yemeği...


Malzemeler

3 kemer patlıcan
3 domates
10-12 sivri biber
1-2 soğan
8-10 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu

Yapılışı

Karnıyarık tenceresine sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, biber, halkalar halinde parmak kalınlığında kesilmiş patlıcan dizilir. Diş sarımsaklar aralara yerleştirilir. Tuz, toz şeker serpilir, limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir. Rondoda çekilmiş domatesler patlıcanların üstünü örtecek şekilde kaşıkla gezdirilir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Asla karıştırılmaz, su eklenmez, zaten su salıyor. 35-45 dakikada pişer (ocağın ferine göre değişir). Çatalla patlıcanların yumuşaklığına bakılarak pişip pişmediği kontrol edilir ve demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder