11 Temmuz 2011 Pazartesi

Dana Rosto


Annemin en kral yemeklerinden biridir. Fotoğraf da yine onun yaptığı yemekten çekildi.

Malzemeler

1 kg. dana nuar (fotoğraftakinin ölçüsünü bilmiyorum)
2-3 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tereyağ
su

Yapılışı

Nuar, rostoda kullanılan özel bir et, silindir şeklinde. Bir danadan bir tane çıkıyormuş hatta. Bu silindirden 3 parmak yüksekliğinde silindirler elde edecek şekilde kesim yapılır (Liflerin dikine kesmiş oluyoruz). Yeteri kadar su ilavesiyle düdüklüde pişmeye bırakılır. Vasat performanslı bir düdüklüde 40 dakika sürer pişmesi. Etler çıkarılıp bu sefer liflere paralel doğrultuda ince kesilir, yani bu hali tabakta arz-ı endam edecek hali olmuş oluyor. Kesilen etler tercihen göveçe yerleştirilip tuz ve karabiber serpilir. 2-3 domates rendesiyle karışmış salça, sos olarak üstüne gezdirilir. Tereyağ parçalar halinde koyulup et suyu kaynar halde  üstüne çıkacak kadar koyulur. 250 dereceli fırında 1 saat fırınlanır. Demlenince tercihen patates püresiyle servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder