1 Şubat 2014 Cumartesi

Üzümlü Kurabiye - 3


Evdeki tereyağının baskın bir aroması vardı, kurabiyede -bana- ağır gelmesin diye sıvı yağla açtım. Doğaçlama yaptığım bir şeyin bu kadar güzel olacağını da bilmiyordum. Bu kadar derken ne kadar? Becerikli görümcemin tarifini isteyeceği kadar ;)


Malzemeler

113 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
1/2 kase kuru üzüm

Yapılışı

Un, kabartma tozu ve üzüm dışındaki malzemeler karıştırılır. Kontrollü olarak un eklenir, klasik kurabiye kıvamında oluyor; oyun hamuru gibi. En son olarak üzümler eklenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup 190 derecede 3. seviyede 3D pişirme ayarında pişirilir. 20 dakikayı bulmuyor pişmesi ve 25 adet çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder