24 Ocak 2014 Cuma
Fissler Düdüklüde Pişirme Süreleri
Fissler düdüklü tencerede şimdiye kadar tecrübe ettiğim pişirme süreleri aşağıdaki gibidir. Kullandıkça listeyi geliştiririm inşallah.
Yukarıdaki fotoğraf İzmir Ödemiş Gölcük'ten...
1. kademe
iç bakla 3-4 dakika (4 dakika biraz fazla geldi)
erik, kayısı (şerbet için) 5 dakika
mantı (ev yapımı) 1 dakika
kırmızı mercimek 3 dakika (2 bardak mercimek + 4-5 bardak su)
küp patates 2 dakika, buharda
börülce 3-4 dakika
barbunya 3-4 dakika
2. kademe
köy tavuğu 22 dakika
hindi 25 dakika
tavuk 5-6 dakika
kuru fasulye 4-5 dakika (ıslatılmış)
nohut 6 dakika (ıslatılmış)
buğday 9 dakika (ıslatılmamış)
dana eti (kuşbaşı) 10 dakika
kuzu eti (kuşbaşı) 7 dakika
kuzu incik 20 dakika
darı 15 dakika
Not: Yukarıdaki dakikalar, yemek piştikten sonra tencerenin buharı çıkana kadar kapağı açılmamak suretiyle alınmıştır. Kapağı hemen açacaksak süreyi biraz arttırmak gerekir ama kesin bir süre de veremiyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder