1 Temmuz 2013 Pazartesi
Bademli Un Kurabiyesi
Buzlubademden 3. bademli kurabiye tarifi.
Malzemeler
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincan pudra şekeri
aldığı kadar un (en az 4 su bardağı)
1 su bardağı tuzsuz badem (bıçakla 3'e bölünüp kavrulmuş)
Yapılışı
Önce yağlar, şeker ve nişasta karıştırılır, ardından diğerleri eklenir. Kıvamını herkes kendi yaptığı un kurabiyesine göre ayarlayabilir, ben 4 bardak un kullandım; çok sert hamuru bezelemekte zorlanıyorum (yumurta da olmadığı için). O yüzden benim yaptıklarımın pişmiş hali biraz ağızda dağılıyor, pastanedekilerden daha yumuşak oluyor.
170 dereceli fırında fazla pembeleşmeyecek şekilde pişirilir. Yukarıdaki ölçüyle 33 adet çıktı. (3. seviyede, 3D ısıtma, 20 dakika civarı).
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder