6 Ocak 2013 Pazar

Hindi Etli Bezelye



Genelde yemekten çok ikramlıkları yayınlıyorum ama uzun zamandır salçalı yemek yapmayınca çok özel bir şey gibi oldu benim için :) 


Malzemeler


500 gr. hindi eti (aslında ölçmedim)

1 büyük kutu konserve bezelye
1-2 soğan
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber, nane
zeytinyağ
su

Yapılışı


Et, minimum suyla Fissler 2. kademede 25 dakika pişirilir (ya da başka bir tencerede gerektiği kadar süreyle). Varsa kemiği ayıklanıp küçük parçalara bölünüp göveçe alınır. Yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Pembeleşince salça ilave edilip 1-2 dakika karıştırılır. Bezelyeler ve sıcak su eklenip kaynatılır. Baharatları eklenir ve etlerle birleştirilip 220 dereceli fırında 1 saat pişirilir. Pişip pişmediği bezelyenin kıvamından kontrol edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder