2 Temmuz 2012 Pazartesi
Dızmana
Bir Rumeli tarifi olan dızmanayı internetteki tariflerin sentezi olarak uyguladım, o yüzden belli bir kaynak veremiyorum.
Hamur Malzemeleri
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1'er tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
aldığı kadar un
biraz çökelek (olmasa da olur)
Sos Malzemeleri
125 gr. kaymak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Hamur yoğrulup kabarmaya bırakılır. Sonra mandalin büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Bu aşamada üstü örtülüp 5-10 dakika daha dinlendirilirken sos hazırlanır. Sos malzemeleri -önce kaşık sonra blender yardımıyla- karıştırılır.
Çökelek koyulacaksa, 3 parmakla çöreklerin üstüne bastırılarak çukurlar oluşturulup oralara çökelek koyulur.
Sos, fırçayla bezelerin üstüne sürülür. Artanını da üstüne gezdirdim. Artması normal mi, sosu daha az mı yapmam gerekiyordu, bunu bilmiyorum. Bilenlerin yorumlarını bekliyorum :)
180 dereceli fırında pişirilir.
Bu ölçülerle 8 beze çıktı, 30 cm. çapındaki bir tepsiye tam geldi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder