8 Temmuz 2012 Pazar

Damla Sakızlı Kakaolu Kek




Tatmin etmeyen denemelerim diye bir kategori açsam belki de kekler kategorisini geçer. Mesela bugün enginarlı kiş yaptım, içinde enginar tadı olmayan... Daha önce de muzlu kek yapmıştım, içinde muz kokusu olmayan (enginara göre daha kokuluydu aslında). Damla sakızı da kokusunu en çok muhallebide belli eden bir şeymiş bunu anladım. Ama keki folyoya sarıp işyerime her götürdüğümde folyoyu açar açmaz mis gibi damla sakızı kokusu geliyordu. Yani muhallebiye koyduğumun 4 mislini koymama rağmen muhallebideki kadar tatmin edici olmasa da bunu yayınlamaya değer buldum.



Malzemeler


2 yumurta
3 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı sulu ayran (veya süt)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı un
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 parça damla sakızı  (dövülmüş)


Yapılışı


Yumurta ve şeker çırpılır, diğer malzemeler de sırayla eklenip çırpılır. Yağlanıp unlanmış baton kalıba boşaltılıp 170 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder