8 Nisan 2012 Pazar

Şekersiz Topkek




Şekersiz ama tatsız değil; katı pekmez* kullandım. Aslında katı pekmezi tüketmek için yaptım. Ve bu vesileyle rafine şeker kullanmadığım bir tarife ulaşmış olduğum için çok memnunum :)



Malzemeler


3 yumurta (iri değil)
3,5 yemek kaşığı katı üzüm pekmezi
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı fındık yağı
2 su bardağı kepekli un
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı ceviz kırığı


Yapılışı


Yumurtalar pekmezle çırpılır, sonra sıvılarla beraber çırpılır. Ardından ceviz dışındaki malzemeler eklenip çırpılır, son olarak ceviz ilavesiyle kağıt kapsüllere paylaştırılır. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 13 adet çıktı.


* Kendisiyle bu kış tanıştım. Kıvamı tereyağa göre biraz daha sert, ilginç bir ürün. Kuru üzüm ve suyla yapılıyormuş. Kilis'te üretilmiş, başka yörelerinki de çok farklı olmasa gerek. Kaşık kaşık yemek biraz zor benim için, ben de bu şekilde tüketmeye karar verdim. Hem kekler daha sağlıklı olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder