22 Ocak 2012 Pazar

Pirinç Salatası


Hafif ve doyurucu bir salata. Tarifi lezzet'ten aldım.


Malzemeler

2 su bardağı pirinç (biraz büyük bir bardakla ölçtüm)
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz

1 su bardağı konserve bezelye
200 gr. mısır konservesi
kornişon turşu
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
1/2 demet maydanoz  (ince kıyılmış)
5-6 dal taze soğan
1/2 limon suyu (veya 1; tadına bakılır)

Yapılışı

Birinci grup malzemelerle pilav pişirilir. (Ben pirinci kavurmadan pişiriyorum, ılık veya oda sıcaklığındaki tuzlu suda beklemiş pirinçleri kaynar suya bırakarak, herkes alıştığı usülde yapabilir). Konserve bezelye kullandığım için bezelyeleri ayrıca haşlamadım, pilavla birlikte pişmesi yeterli oldu. Pilav soğuduğunda geri kalan malzemeler karıştırılır, servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder