28 Ocak 2012 Cumartesi

Kolay Poğaça




Tarifi sefertası'ndan aldım. Pratik bir tarif, poğaçanın içi-dışı bütün malzemeleri bir arada yoğurup bezelenip pişiriliyor, zaman kazandırıyor.



Malzemeler


125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
250 gr. beyaz peynir
2 yumurta (1'inin sarısı üstüne sürülür)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu (demetler küçük olduğu için tamamını kullandım)
1/2 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un


Yapılışı


Tereyağ, sıvı malzemelerle birlikte karıştılırılır. Çatalla ezilmiş (veya rendelenmiş) peynir eklenir, azar azar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup dinlendirilir. Bezelenip yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında pişirilir. 


Hamurun içinde peynir olduğu için poğaça hamuru gibi olmuyor, biraz yapışkan oluyor, endişe etmeye gerek yok.


Not: Mahlep koymayın; ben ilk yaptığımda mahlepli yapmıştım, sonra mahlepsiz denedim ve bence daha güzel oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder