25 Aralık 2011 Pazar

Tarçınlı Rulolar


Bu koku anlatılmaz yaşanır... 

Malzemeler

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ ve tereyağ karışımı (tereyağ 30 gr'dı)
1/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket instant maya
1/2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

arasına sürmek için;
60-70 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Yapılışı

Hamur tutulup oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. Bu arada karamel sos hazırlanır. Hamur kabardığında unlanmış tezgahta -yaklaşık 45cm x 55 cm. ebatlarında olacak şekilde- merdaneyle açılır. Üstüne spatulayla tereyağ sürülüp toz şeker ve tarçın karışımı serpilir. Kısa kenarından başlayıp rulo yapılır. Fotoğraftaki gibi minik çörekler için 2 rulo yapılır. Rulolar 1'er parmak kalınlığında kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. 175 dereceli fırında üstü biraz pembeleşene kadar pişirilir. Ilındığında tercihen karamel sosuyla servis yapılır (Bu ölçülerden 50 adet çörek çıktı).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder