Oktay Usta'nın klasik topkek tarifine ne eklesek yakışıyor. Bu sefer de damla çikolata ve böğürtlen ilavesiyle pişirdim.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayran (tarifte süt vardı)
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
damla çikolata
böğürtlen
Yapılışı
Kek hamuru damla çikolata ilavesiyle birlikte hazırlanıp kapsüllere paylaştırılır. Üstlerine böğürtlen taneleri yerleştirilip 170 dereceli sıcak fırında pişirilir.
Not: Her birine 1 adet böğürtlen koymuştum, eşimden eleştiri geldi, tadına bakınca hak verdim. 3'er tane olmalı ki, tadı iyice hissedilsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder