20 Mayıs 2011 Cuma

Limonlu Topkek


Defalarca dilimli kalıpta yaptığım ve o şekliyle yayınladığım limonlu keki bu sefer topkek olarak yaptım. Patlamış volkan görüntüsü çok hoşuma gittiği için yayınlamak istedim.


Malzemelerde ufak tefek değişiklikler var. Nişasta çıkarılıp sadece unla da yapılabilir; eşim bunu böyle sevdiği için bu tarifle yapıyorum. Nişasta, keke hazır alınmış efekti veriyor, aslında sadece unla yapıldığında daha yumuşak oluyor. Bir de hazır yeri gelmişken bir püfü paylaşayım; işyerimizin pastacısından öğrendiğim kadarıyla pandispanyaya nişasta eklenmesinin sebebi çökmesini önlemekmiş ama çok koymamak lazımmış ki; sertleşmesin.

Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayran
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi ve suyu (1/3 su bardağı)
2-2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı

Yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra diğer malzemeler sırayla eklenip çırpılır. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırına verilip yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Biraz hacimli olan bu kağıt kapsüllerle 16 adet topkek çıktı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder