24 Mayıs 2011 Salı

Kolay Parfe



Kolaylığı içinde bisküvi, meyve vs. olmamasından kaynaklanıyor. Bisküvi kırmak da çok zor değil ama kırmamak daha kolay tabi :)

Pastadan artan çırpılmış krema kaşıklanacak miktardan bir hayli fazla olunca aklıma parfe yapmak geldi. İçinde damla çikolatalar da vardı biraz ama tarife yazmadım; olmasa da olur. Böğürtlen reçeli ilavesiyle çok hafif, meyveli dondurma gibi bir lezzet ortaya çıktı.

Malzemeler


200 ml. krema
1/2 çay bardağı pudra şekeri
reçel, marmelat vs. 


Yapılışı


Soğuk krema ve pudra şekeri krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılıp küçük bir tepsiye alınır. Buzlukta donduktan sonra üstüne istenilen bir reçel gezdirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder