25 Ocak 2015 Pazar

Ispanaklı Kiş - 2


Daha önce de ıspanaklı kiş yapmıştım ama bu daha iyiydi. Dolgusuna krema ekledim, lezzet vermiş. Sonu garanti tariflerden faydalandım, kendisine teşekkür ederim.


Malzemeler

100 gr. tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (küçüktü)
aldığı kadar un (bir kısmı tam buğdaydı)
yarım paket kabartma tozu
tuz (eklemeyi unuttum)

400-500 gr. ıspanak
1 soğan
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz

1 paket krema
1 su bardağı kaşar rendesi (göz kararı koydum)
1 yumurta (küçüktü)

Yapılışı

Oda sıcaklığında tereyağla diğer hamur malzemeleri karıştırılarak sertçe bir hamur tutulur. Yağlanmış borcam büyük tart kalıbına yayılır. Borcam olmasa daha iyi pişiyor aslında. Borcam ise fırının 1. seviyesine, daha iletken bir kalıpsa 2. seviyeye yerleştirilip 170 derecede, alt-üst ayarında biraz pembeleşene kadar pişirilir. 

Soğan biraz kavrulur, ardından ezilmiş sarımsaklar eklenir. Daha sonra ıspanaklar eklenir ama çok fazla öldürülmez, sadece kabarıklığını kaybetmesi yeterli. Suyu süzülüp ılınması için başka bir kaba alınır. Soğuyunca krema, yumurta ve kaşar rendesi eklenir.

Ispanaklı harç, soğumuş olan kiş hamuruna yayılıp tekrar fırına verilir. 2. seviyede, 180 derecede, alt-üst ayarında ve yaklaşık 40 dakika pişirilir veya değişik fırın ayarlarına göre ifade edecek olursak; fazla pembeleşmeden alınır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder