Malzemeler
3 tavuk göğsü fletosu (1,5 tavuktan elde edilmiş)
1/2 kg. kestane mantarı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
2-3 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı bal
1/2 tatlı kaşığı tuz, toz hardal, pul biber
1 silme çay kaşığı karabiber, nane, kekik, zencefil
Yapılışı
Mantarlar yıkanıp doğranır, Limonlu suda bekletilir. (Limon suyunun 3/4'ü bu aşamada kullanılır)
Yağlanıp kızdırılmış karnıyarık tenceresine uzun dilimler halinde kesilmiş tavuk etleri atılıp karıştırılır. Her tarafı sıcakla temas edip bembeyaz olunca mantarlar eklenir, kalan limon suyu eklenir. Kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır, ara ara karıştırılır. Pişmesine yakın kapağı açılıp istenilen miktarlarda baharatlar, sirke, nar ekşisi ve bal eklenir. Kapağı açık olarak suyunu çekene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder