1 Haziran 2014 Pazar

Galeta Unlu Poğaça


Tarifin sahibi Nermin Hanım. Onun ölçüsü aşağıdakinin 2 katıydı, ama yine tek yumurta vardı. Yumurta ve bir de sirke ve mahlep ekledim. Çok beğendik, Nermin Akyıldız'a çok teşekkür ederim.


Malzemeler

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un (çoğu tam buğday)
1 paket kabartma tozu

200-250 gr. peynir
maydanoz

1/2 kase galeta unu

Yapılışı

Hamur malzemeleri yoğrulup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Tarifinde yoktu ama ben dinlendirdim; o an pişirmeye vaktim kalmamıştı çünkü. Sonra bezelere bölünüp küre şeklinde kapatılır, galeta ununa bulanıp birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 200 dereceli fırında 3. seviyede 3D'de 27 dakika pişirilir. Yukarıdaki ölçüyle 24 adet poğaça çıktı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder