8 Eylül 2013 Pazar
Domatesli Pilav
Bunu yayınlamazdım belki ama Zeynep'in isteği oldu. "O kim?" derseniz, Salih'in ablası. Böyle esrarengiz kalsın :)
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 domates
domates püresini 1,5 bardağa tamamlayacak kadar su
zeytinyağ + biraz tereyağ
tuz
Yapılışı
Pirinç ılık veya oda sıcaklığındaki suda 30 dakika bekletilir. Domates robotta çekilip su, yağ ve tuz eklenip kaynamaya bırakılır. Pirinç yıkanıp süzülür ve kaynamakta olan suya eklenir. Tekrar kaynama noktasına gelince kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra 3-4 dakika kapağı açık bırakılıp daha sonra kapatılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder