14 Ağustos 2013 Çarşamba

Fincan Böreği


Çıtırlığıyla sigara böreğinden açık ara önde. Çocukken bizim evde bundan o kadar sık yapılırdı ki, ondan şişmanlıyorlarmış meğer. Kara listede aslında ama müthiş bir şey ne yazık ki...

Malzemeler

1 su bardağı su
3-3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı silme tuz

200 gr. beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı

Hamur, ele yapışmayacak kıvamda yoğrulup dinlendirilir. Sonra 6 bezeye bölünüp her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına yağ sürülerek üst üste koyulup oklavayla büyütülür. 50-60 cm çapında açılır. Hamurun yarısına peynirli harç koyulur, diğer yarısı peynirli kısmın üstüne kapatılır. Elde edilen yarım ay şeklindeki hamur, kesiciyle istenilen şekillerde kesilip kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder