8 Mart 2012 Perşembe

Limonlu Üzümlü Topkek



Bu sefer limon üzüm kombinasyonu denedim. Daha önce yaptığım limonlu kekten daha yumuşak, içine üzüm koymak şart da değil aslında... Onda nişasta vardı, bunda yok; nişastasız daha yumuşak oluyor.


İtiraf edeyim, unu çay fincanıyla ölçtüm, o yüzden bardakla net ölçü veremedim ama kıvamlı bir hamuru olduğunu söyleyebilirim. 

Malzemeler

4 yumurta (iriyse 3 de olur)
1,5 su bardağı toz şeker
2/5 su bardağı limon suyu (1,5 limondu)
limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı su
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı kuru üzüm

Yapılışı

Yumurta ve şekerden başlayarak çırpılır. 170 dereceli fırında pişirilir. Bu ölçülerle 17 adet topkek çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder