8 Mart 2012 Perşembe
Limonlu Üzümlü Topkek
Bu sefer limon üzüm kombinasyonu denedim. Daha önce yaptığım limonlu kekten daha yumuşak, içine üzüm koymak şart da değil aslında... Onda nişasta vardı, bunda yok; nişastasız daha yumuşak oluyor.
İtiraf edeyim, unu çay fincanıyla ölçtüm, o yüzden bardakla net ölçü veremedim ama kıvamlı bir hamuru olduğunu söyleyebilirim.
Malzemeler
4 yumurta (iriyse 3 de olur)
1,5 su bardağı toz şeker
2/5 su bardağı limon suyu (1,5 limondu)
limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı su
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı
Yumurta ve şekerden başlayarak çırpılır. 170 dereceli fırında pişirilir. Bu ölçülerle 17 adet topkek çıktı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder